- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 90 |
Bílek (syrový) | 60 |
Kypřící prášek do pečiva | 2 |
Cukr třtinový hnědý | 15 |
Lněné semínko | 15 |
Rozinky | 25 |
Brusinky sušené | 25 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 2663 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 109,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 333 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Sušené ovoce pokrájíme na menší kousky a smícháme s vločkami, lněným semínkem a skořicí. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a trochu kypřícího prášku. Do sněhu vpracujeme opatrně směs vloček s ovocem. Z těsta tvoříme hrudky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 10-15 minut dozlatova. (hmotnost hotového pokrmu 195 g - 32 ks, 1 ks 6 g = 85 kJ)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Recept určitě vyzkouším. Díky za nápad...